Afgelopen weekend samen met Anne van Circus Edgar naar The Hive - de eerste European blog conference in Berlijn geweest! Supergeïnspireerd ga ik mijn nieuwe blogjaar in! Zoveel leuke mensen gesproken en zoveel gepraat. De food workshop van Anne's Kitchen, de presentatie van Jeanette van Fryd Og Design en de sisters van Sister Mag: ik heb een heleboel geleerd en veel gelachen! Mooie nieuwe ideeën opgedaan voor het Fyn! Magazine dat ik dit jaar wil lanceren. En geleerd dat je - al heb je zes of zeven kinderen en je van de ene kant van de wereld naar de andere kant van de wereld verhuisd - je toch nog tijd kan maken om te bloggen en er heel succesvol in te zijn (Design Mom).
Tien jaar Tarte taart An! Niet altijd online, wel vaak te vinden in de keuken! Om te koken, om te eten en om verhalen te delen. Over Franse patisserie, over koken uit favoriete kookboeken, over gin-tonic, over kruiden uit de (moes)tuin en over mijn muziek (Salon Perdu), met foto's en soms recepten. Na 'elke week een excuus voor taart', 'een jaar vol Franse patisserie' & 'een jaar vol guilty pleasures', deel ik nog steeds enthousiast wat mij bezig houdt;).
zaterdag 26 mei 2012
zondag 15 april 2012
Jarig!
![]() |
Traditie: key-lime pie voor mijn verjaardag! |
It’s been a blast! Een jaar lang schrijven over taart, patisserie en alles wat er in een jaar voorbijkomt aan ervaringen en nieuwe recepten. Toen ik een jaar geleden met knikkende knieën het restaurant in Amsterdam binnenstapte waar ik een cursusdag columnschrijven - geleid door Aaf Brandt Corstius - zou volgen, had ik al wel het plan voor het schrijven van een blog, maar nog geen ervaring. Ik had geen idee of ik elke week een nieuw stuk zou kunnen schrijven. Die dag in Amsterdam was leerzaam. Er zaten doorgewinterde medecursisten die er al drukbezochte blogs op na hielden en daarnaast gelukkig ook een paar startende schrijvers. Na een middag vol gelach, gezwoeg op een te schrijven verhaal en veel nieuwe inzichten sloot ik aan in de rij die na afloop was ontstaan om nog een handtekening te ontfutselen of een persoonlijke knipoog te geven aan Aaf herself. Elke Aaf-fan in de line-up had zo zijn eigen reden om nog even met haar persoonlijk te spreken. Ik wilde alleen maar even haar zegen over mijn zelf opgelegde concept van een wekelijks blog over een zelfgemaakte taart, recept, foto’s en verhaal. Zou het een onhaalbaar plan zijn? Zou één onderwerp te beperkt zijn? ‘Gewoon proberen’ was haar reactie en daar ben ik blij om. Stel je voor dat het hele project daar aan die gracht in Amsterdam was achtergebleven.
woensdag 11 april 2012
Pasen 2012
maandag 2 april 2012
Spaans met suiker
De aardbeiplanten in onze moestuin zijn net verplaatst naar hun nieuwe plek voor dit jaar. Omdat het beter is voor de grond moet er elk jaar 'gerouleerd' worden binnen de vakken waarin alles groeit en bloeit. Er bestaan zelfs echte schema’s voor, maar wij modderen eigenlijk maar wat aan en verslepen op goed geluk planten van hot naar her. Er is nog geen bloemetje te zien in de aardbeiplantjes, dus voor aardbeien uit eigen tuin is het nog te vroeg. Gelukkig liggen er al wel volop bakjes aardbeien in de supermarkt. Hoewel er niks gaat boven de Hollandse zachte, zoete aardbei, ben ik dit weekend toch gezwicht voor een bak Spaanse. Stevige, frisse aardbeien, die toch nog wel een schep suiker nodig hadden om echt lekker te worden. Gelukkig waren ze bestemd voor een mascarpone-taartje waar naast aardbeien ook nog een hele lading suiker in ging.
maandag 26 maart 2012
Lentekriebels
Een zondagmiddag in de moestuin. Gisteren rukten we met tuti famili uit om de harde grond te lijf te gaan, de oude plantenresten in de compostbak te slingeren en het schoffelseizoen te openen. Op de fiets met een krat vol zandtaartjes met limoenvulling voorop en een à-la-Muppet-Show-bewegend kind achterop.
Voor de gelegenheid had ik groene taartjes willen bakken, maar ondanks druk gerasp met een berg groene limoenschil tot gevolg, bleek de groene kleur tijdens het bakproces te zijn verdrongen door de eieren die in de vulling gingen. Resultaat had meer weg van citroentaartjes, ook lekker, dus geen man overboord. De taartjes gingen mee naar de moestuin, om daar met groene vingers te worden opgegeten.
Abonneren op:
Posts (Atom)