woensdag 11 april 2012

Pasen 2012

Pasen 2012... met zelfgemaakt paasbrood.




Met een paasetagère en paascupcakes.




SweetTable 2012?!




En zelfverzonnen paastaart met mascarpone, advocaat & perzik!

Pasen 2012... : taart, feest, eieren verven/zoeken/eten, advocaattaart maken, 'huis kuisen', het was een feest!



Excuus van de week: Pasen groots vieren
Recept: Mascarpone-taartje met advocaat en perzik


Ingrediënten voor het deeg:
180 g zachte ongezoute boter
70 g fijne kristalsuiker
1 eierdooier
250 g bloem, gezeefd

Ingrediënten voor de vulling:
500 g mascarpone
80 g poedersuiker
rasp van 1 citroen
een halve fles advocaat
5 halve perziken

het merg van 1 vanillestokje
50 g pure chocolade

1. Verwarm de oven voor op 180º C (160º C hetelucht).
2. Vet een ondiepe bakvorm van 20 x 30 cm in met boter en leg er bakpapier in dat aan twee kanten uitsteekt (zodat de taart na het bakken gemakkelijk uit de vorm kan worden gehaald).
3. Klop de boter en suiker met een mixer tot een luchtig mengsel.
4. Voeg de eierdooier toe en klop deze door het mengsel heen.
5. Voeg de gezeefde bloem toe en mix tot een samenhangend geheel.
6. Schep het mengsel in de vorm en druk stevig aan. Prik met een vork gaatjes in de bovenlaag van de taartbodem.
7. Bak in 25 minuten in de oven totdat de bodem lichtbruin is. Haal uit de oven en laat afkoelen.
8. Klop de mascarpone, poedersuiker, citroenrasp, advocaat en de vanille tot een glad mengsel.
9. Roer de perziken er doorheen en schep het mengsel op de afgekoelde taartbodem.
10. Smelt stukjes chocolade 'au bain-marie' en giet de gesmolten chocolade in dunne straaltjes over de taart.
11. Laat de taart in de koelkast minimaal 3 uur opstijven in de vorm.