donderdag 7 november 2013

Tarte taart An over Thorntons


Welcome, dear non-Dutch speaking visitor! Please follow this link if you prefer to read an English translation of my blog on Thorntons!

‘Guilty pleasure’ van deze week: As long as it’s from the heart!
Zolang dat wat je doet, komt vanuit je hart, zit het wel goed. Oprecht, echt en eerlijk. Ik denk dat het de enige manier is waarop mooie dingen tot stand komen. En als je er zelf blij van wordt, heeft dat meestal ook een positief effect op anderen. Als je begint met dat uitgangspunt, kun je mooie dingen creëren. Deze week kwam ik daar een voorbeeld van tegen. Ik kreeg een Thorntons ‘Lots of Love’ box vol heerlijke chocolade en ik ben er super enthousiast over! De chocolade is sinds dit jaar ook verkrijgbaar in Nederland! De dozen met chocolade kun je al in diverse vestigingen van de Bijenkorf vinden. Mooi geëtaleerd, je kunt ze niet missen!

Tot voor kort kende ik deze chocolade niet, maar in Engeland is de premium chocolade van Thorntons al meer dan honderd jaar een begrip. Na te zijn begonnen als een klein familiebedrijf is het bedrijf uitgegroeid tot de meest populaire leverancier van luxe chocolade van Engeland. Ik denk dat de kracht van dit bedrijf zit in de oprechte manier waarop zij kwaliteit leveren in al hun producten. Thorntons heeft vanaf de oprichting voor ogen gehad dat de klant wil genieten van mooie producten, gemaakt met de beste ingrediënten.

Geschiedenis van het bedrijf
Thorntons is klein begonnen. In 1911 opende Joseph William Thornton de eerste winkel in Sheffield en gaf zijn zonen Norman & Stanley de sleutel en de volgende opdracht “Make this the best sweet shop in town!”. Pittige uitdaging! De winkel was een groot succes en de chocolade vloog de deur uit. Maar de broers wilden meer. Ze hadden het idee om zelf toffee te gaan maken. Na zo’n 50 pogingen kwamen zij uiteindelijk uit op het inmiddels beroemde recept voor Thorntons Special Toffee. Mooie kwaliteit, gemaakt met liefde. Ze besloten hun hart te volgen en het eigen recept voor toffee op de markt te brengen. Het was een hit! Het recept voor ‘Thorntons Special Toffee’ is tot op de dag van vandaag onveranderd gebleven en nog steeds populair.De broers hadden de smaak te pakken, openden een kleine fabriek, namen de beste medewerkers in dienst en stortten zich vol overgave op het zelf vervaardigen van chocolade, truffels, toffee en fudge. Het familiebedrijf werd in 1953 uitgebreid door Norman Thorntons’ zoon Peter. Geïnspireerd door zijn vader en oom studeerde hij ‘Chocolate and Sugar Confectionary’ (wat een gave studie!) en met een bijna genetisch bepaalde liefde voor chocolade en toffee (hoe kan het ook anders) ging ook hij het familiebedrijf in. Een jaar later werd het team uitgebreid met de eerste master chocolatier, Walter Willen. Stap voor stap werd het proces van het vervaardigen van chocolade professioneler en het bedrijf groeide enorm. Toch bleef de liefde voor de producten overeind en de kracht behouden.Tegenwoordig heeft Thorntons meer dan 600 vestigingen en klanten uit heel de wereld. Thorntons blijft investeren in nieuwe ontwikkelingen en met de aanstelling van master chocolatier Keith Hurdman gaat Thorntons met zijn tijd mee. Zij hebben door de jaren heen hun chocolade in een reeks verschillende lijnen op de markt gebracht. Van de traditionele Classic-lijn tot de heerlijke Continental (geïnspireerd door mooie plekken in Europa) en hun chocolade is zowel in warenhuizen als in de supermarkt te verkrijgen. Thorntons heeft een grote verscheidenheid van chocolade voor elk budget: sommige chocolade in luxe dozen, andere chocolade in een wat eenvoudiger verpakking. Wil je luxe, dan kan dat. Maar wil je even snel genieten, dan kun je ook een zakje Thorntons chocolade aanschaffen. De chocolade is net zo intens van smaak. De kwaliteit is er voor elke beurs, iedereen kan genieten van de chocolade!

Today I Thought Of You
Zelf ben ik vooral enthousiast over de nieuwe lijn van Thorntons: ‘Today I Thought Of You’. Een hip & happening, stijlvol doosje met pakkende teksten en een mooi ontwerp en niet te vergeten; super lekkere chocolade. Ik denk dat de verpakking in dit geval echt bijdraagt aan het plezier. Om cadeau te doen of om zelf van te genieten! De verpakking toont het mooie product en maakt dit het perfecte cadeau voor iemand waar je om geeft. Bij Thorntons zeggen ze “Whatever you want to say, we’ve got a chocolate for that”!

Geen vreemde ingrediënten
En goed nieuws voor mensen die gluten intolerant zijn: er worden geen glutenbevattende ingrediënten gebruikt in het grootste gedeelte van de Thorntons producten! De producten zijn nog niet 100% glutenvrij omdat het productieproces nog niet aan specifieke eisen voldoet. Maar door gebruik te maken van glutenvrije ingrediënten is de chocolade wel geschikt voor een grotere groep mensen. Daarnaast bevatten de producten van Thorntons geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen en zijn ze geschikt voor vegetariërs!


Nu de chocolade van Thorntons in Nederland verkrijgbaar is kunnen we er ook hier van genieten! En met de winter voor de deur weet ik zeker dat ik wel wat chocolade kan gebruiken! Rond Kerst kan ik vast wel wat vrienden en familie blij maken met de speciale Thornton Kerst-edities.
Chocolade, gemaakt vanuit een oprecht idee om mensen te verwennen! It’s from the heart! Ik ben fan;-)

101 redenen om Thorntons cadeau te doen!

Wat: Thorntons chocolade
Waar: op dit moment verkrijgbaar bij diverse vestigingen van de Bijenkorf.


Wat kost het: Chocolade van Thorntons kun je al kopen vanaf €6,95 voor 150g Continental, een ‘Lots of Love-box’ uit de Today I thougt of You-collectie koop je ook vanaf €6,95 (80g,). En een groot hart met 570g Continental chocolade kost €26,95.

Heb je nog vragen over deze bijzondere chocolade? Laat het mij weten! Laat hieronder een reactie achter, of stuur mij een e-mail en ik probeer je vraag over Thorntons te beantwoorden.

Thorntons is nieuw in Nederland en zal in de toekomst op verschillende plekken in Nederland worden verkocht. Voor zakelijke interesse in de producten kan contact worden opgenomen met Ree-Flex International Q Products.

Lots of Love!