vrijdag 21 februari 2014

Restaurantday bij Denise kookt!

Never trust a skinny cook!


Guilty pleasure van deze week: nog meer witte chocolade
Afgelopen weekend was het Restaurantday. Iedereen met ambitie kon op zondag 16 februari zijn eigen restaurant openen, een pop-up restaurant in de buitenlucht (brr fris in februari) organiseren, hot-dogs of taart serveren vanuit een fijne foodtruck: kortom een dag voor foodies en iedereen die van lekker eten houdt!

Het idee voor Restaurantday komt uit Finland en heeft zich inmiddels verspreid over de hele wereld. In 55 landen wordt vier keer per jaar er een dag uitgeroepen tot Restaurantday. De volgende dagen vallen op:

Zaterdag 17 mei 2014
Zondag 17 augustus 2014
Zaterdag 15 november 2014


Ik mocht aanschuiven in het huiskamerrestaurant van Denise kookt! Mijn nicht die hard aan de weg timmert als kok. Ik schreef hier al eerder over de start van haar kook-carrière. Koken voor 17 man... geen probleem! Daar draait zij haar hand niet voor om. Een uur voor aanvang waren alle voorbereidingen getroffen, de tafels gedekt, de misse-en-place goed georganiseerd en zij was nog zo relaxed! Ze vroeg zich af of ze soms iets groots over het hoofd had gezien, maar alles ging gesmeerd! Wat we aten?

• een amuse van witte tonijn, avocado en een wasabicracker
• carpaccio van courgette met pesto en nootjes
• Rode Mul met groene asperges, boontjes, erwtjes en een super lekkere kokos-limoen saus
• en last but not least: een taartje van witte chocolade/mascarpone en citroen op een bodem van nootjes

In de krant!

Denise!

Amuse

Voorgerecht
Hoofdgerecht
Dessert! Oh my... dit wil ik elke week wel eten;-)


Alles was perfect en voor dat dessert kun je me midden in de nacht wakker maken! Een leuke gelegenheid om mensen te ontmoeten en je te laten verrassen! En het gegeven dat in 54 andere landen ook mensen staan te zwoegen in hun keukens en zo de mooiste gerechten op tafel proberen te toveren, maakt deze dag extra bijzonder! Ik kan niet wachten tot de volgende Restaurantday!

Wil je weten of er een pop-up-restaurant of huiskamerrestaurant bij jou in de buurt is? Kijk dan op de website: www.restaurantday.org

Meer weten over Denise kookt!; kijk dan binnenkort op haar nieuwe website www.denisekookt.nl.

Deze week buik ik uit van het lekkere eten van Denise, dus even geen recept. Maar op Vrouwonline vind je deze week mijn recept voor een taartje met aardbeien & mascarpone!