Tien jaar Tarte taart An! Niet altijd online, wel vaak te vinden in de keuken! Om te koken, om te eten en om verhalen te delen. Over Franse patisserie, over koken uit favoriete kookboeken, over gin-tonic, over kruiden uit de (moes)tuin en over mijn muziek (Salon Perdu), met foto's en soms recepten. Na 'elke week een excuus voor taart', 'een jaar vol Franse patisserie' & 'een jaar vol guilty pleasures', deel ik nog steeds enthousiast wat mij bezig houdt;).
woensdag 19 juni 2013
Zomerse ijsjes
Even tussen de bedrijven door: het is zomer! En daarom, geheel on-Frans (want ik heb het hier over een recept zonder room en geen toegevoegde suikers) een super ijs recept! Dit ijs bestaat alleen uit fruit, maar lijkt romig. Heel gezond en makkelijk te maken! Om de hele zomer blij van te worden (en wie weet ook nog van af te vallen;-)).
Recept: zomerse ijsjes
Ingrediënten:
8 hele rijpe bananen
1 bakje frambozen
1. Hak de bananen in stukjes en zet ze een dag of een nacht in een luchtdichte doos in de vriezer.
2. Doe de blokjes bevroren banaan in een keukenmachine en mix tot het geheel een mooie massa wordt. Het gaat vanzelf op ijs lijken.
3. Schep de helft van het bananen-mengsel uit de machine en voeg een half doosje frambozen toe. Mix nog even goed door. Voilà: twee soorten ijs en een hele hoop variatiemogelijkheden (wat denk je van: passievrucht/bosbes/aardbei/chocolade) om de warme zomerdagen mee te vullen!