maandag 2 juli 2012

Tarte taart An meets Annabel Langbein bij 24Kitchen


Tarte taart An, Annabel Langbein & Linda Peek (foto 24Kitchen).


Deze week even geen Franse regio, maar een heel lokale aangelegenheid. Ik mocht langs komen bij de studio’s van 24Kitchen in Houten. Ik had al opgemerkt dat ze praktisch om de hoek waren neergestreken en had de hoop er ooit achter de schermen te mogen kijken. Als bij ons thuis de tv aan staat is dat 9 van de 10 keer om te kijken naar de programma’a van 24Kitchen en ik wilde graag weten hoe ze daar te werk gaan. Ik ben fan van Rudoph’s Bakery, van Angélique Schmeinck en van de buitenlandse reportages van Bill Granger, Jamie Oliver, Donna Hay en Annabel Langbein. Deze laatste kok uit Nieuw-Zeeland is mijn redding in de keuken. Omdat ik zoveel zoete dingen maak en elke week een taart uit de oven tover, moet ik alles op alles zetten om de rest van mijn maaltijden zo gezond mogelijk te maken. Toen ik haar bezig zag in haar moestuin en de gerechten zag die zij in haar stijlvolle keuken maakt was ik meteen om. Het kookboek ‘Fresh’ direct besteld en met nieuwe energie in mijn eigen moestuin aan de slag gegaan. De gerechten van Annabel Langbein zijn echt, eerlijk, vaak gezond en smaken heerlijk. 

Toen ik op de website van 24Kitchen zag dat er een meet & greet te winnen was met Annabel Langbein en dat deze plaats zou vinden in Rudolph’s Bakery twijfelde ik geen moment: ik moest en zou meedoen. En ik won! Afgelopen donderdag mocht ik met mijn introducé Linda Peek (en met mede winnaar Frank Castricum) Annabel ontmoeten.

We keken mee met het laatste stukje van de opnames op de set en midden in het decor van Rudolph’s Bakery stond Annabel-herself! Ik geef eerlijk toe dat ik met knikkende knieën op mijn idool afstapte en me echt ‘net-iets-te-veel-groupie’ voelde. Maar ze stelde iedereen direct op zijn gemak en was precies zo relaxed als op televisie. Dus toen ik na de fotosessie eindelijk zelf wat minder hyper was en even goed om me heen kon kijken was het super om te zien hoe enthousiast de medewerkers van 24Kitchen te werk gaan. Rudolph van Veen en Danny Jansen namen uitgebreid de tijd om ons te vertellen over de opnames met Annabel, de aanpak van hun Las Vegas avontuur en de liefde voor patisserie. Daarna aan de lunch met Annabel en haar aardige uitgever Suzan Schapendonk, een interview waarin we haar het hemd van het lijf konden vragen, het overhandigen van veel Blond-Amsterdam en stroopwafels, het in ontvangst nemen van een goodiebag met daarin o.a. het nieuwste boek van Annabel (De Free Range Cook) en een signeersessie. Annabel Langbein is bijzonder en ik ben blij dat ze zo snel praat! Zo hebben we elke minuut goed benut. Tijdens het signeren, terwijl ze eigenlijk al had moeten rennen en vliegen naar het volgende event, nam ze toch nog alle tijd om met me te spreken over de energie die zij krijgt van mensen enthousiasmeren voor goed en eerlijk koken, over haar creatieve team dat zelfs af en toe voor haar Twittert, haar vakantiehuis vanwaaruit alle opnames zijn gemaakt voor haar televisieserie, over mijn blog en de heerlijke gerechten waar je het leven mee kunt opleuken en over het geluk van het werkzaam zijn in de wereld van eten en het doel om dat geluk met mensen te delen.

Om mijn vragen aan Annabel Langbein te zien en een leuk verhaal over de ontmoeting te lezen, klik dan hier om naar de site van 24Kitchen te gaan. Op mijn winnende vraag 'heb jij, als ster in de keuken, een guilty pleasure waar wij niks van afweten en waarvoor wij jou kunnen wakker maken?' had ik minimaal een van haar heerlijke taarten verwacht als antwoord, maar Annabel is wakker te maken voor kaas! Mijn guilty pleasure is chocola en ik kon het niet laten om direct na thuiskomst van de meet & greet een recept uit Annabel's nieuwe boek te maken: Chocoladefudge met cranberry's. Zo makkelijk en lekker.... ben bang dat ik deze fudge nog vaak zal maken deze zomer!

An & An!

Danny Jansen in de studio,  met de Annabel-crumblecake & Rudolph van Veen

Aan de lunchtafel bij 24Kitchen (foto Rogier Van De Hoef - Cross Media).

Fudge met pistache & cranberry's, gemaakt van eerlijke Tony's Chocolonely.