maandag 20 april 2015

Winactie: win een pakket met bakmixen van Le Bonbon Franc!

 {WIN • WIN •  WIN • WIN •  WIN • WIN •  WIN • WIN •  WIN • WIN}
 



Wie mij op Instagram volgt, heeft de afgelopen tijd geregeld lekkere taartjes van Le Bonbon Franc voorbij zien komen. Van de naam alleen al word ik blij! Afgelopen weken mocht ik de bakmixen van Le Bonbon Franc uitproberen. Oprichtster Natalie Rocha, natuurvoedingsadviseuse met Franse roots & een liefde voor gezond maar lekker eten, ontwikkelde bakmixen waarmee ze andere mensen zou kunnen helpen. “Het is zoveel sneller om een bakmix te gebruiken waardoor je in een handomdraai een taart op tafel kunt toveren. Ja, het komt uit een zakje maar het is wel een zakje met natuurlijke grondstoffen. (H)eerlijke ingrediënten die bewust uitgekozen zijn en met liefde zijn samengesteld.” De bakmixen zijn samengesteld uit biologische ongeraffineerde oergranen en zaden die nog volwaardige voedingsstoffen bevatten. Zo vind je quinoa, hennepmeel, kokosmeel, gierst en chiazaden in deze bakmixen en geurige kruiden als kardemom, kaneel en gemalen Bourbon vanillestokjes. Het zijn glutenvrije bakmixen, vrij van witte rijstmeel, aardappel- en maïszetmeel. Aan de bakmixen zelf hoef je alleen nog de natte ingrediënten toe te voegen (eieren, roomboter/kokosvet, wortel, pruimen en soms wat noten). Op de verpakking staat duidelijk omschreven hoe je te werk moet gaan. Mijn oven deed er wat langer over om de taartjes te bakken, maar als je zelf goed weet hoe je oven is afgesteld en je de taartjes of koekjes goed in de gaten houdt, komt het goed en kun je genieten van Cinnamon Oat Cookies, Willie Carrotcake, Feel Good Brownies, Spinazie Powertaart of Ordinary Crêpes!





Voor de brownies van Le Bonbon Franc mag je me midden in de nacht wakker maken! Lekker! Deze brownie met pecannootjes en een aantal bijzondere ingrediënten nam ik mee naar een etentje. Toen ik vertelde dat deze heftige brownie gemaakt was met avocado en pruimen leverde dat verbaasde en enthousiaste reacties op! De avocado en pruimen proef je niet maar door de avocado wordt deze brownie lekker smeuïg en de pruimen zorgen voor gezond zoet. De spinazietaart had ik bijna als hoofdgerecht voorgeschoteld op een doordeweekse dag. Ik had niet goed opgelet en was in de veronderstelling dat het hier om een hartige taart ging. Ik had er al een extra topping van fetta en rode ui bij verzonnen, toen manlief een blik op de (overigens charmante) verpakking liet vallen en mij verbaasd aankeek. Taart als avondeten? Met kardemom en kokosbloesemsuiker? Oeps... Het bleek hier om een zoete variant te gaan! Eigenlijk een soort carrotcake, maar dan met spinazie. Erg lekker en ook nog het gesprek van de dag op het schoolplein van mijn meiden. Ze hebben wel vaker ‘vreemde’ gerechtjes mee in hun lunchtrommeltjes, maar deze taart hebben ze met zoveel enthousiasme op zitten eten... de klasgenootjes willen nu ook spinazietaart mee naar school;-) Nieuwe hype!




De Spinazie Powertaart met topping van wortel!

De bakmixen van Le Bonbon Franc zijn doordacht samengesteld, met een meer verantwoorde manier van genieten als uitgangspunt. En er wordt niets ingeleverd op het gebied van genieten! De taartjes zijn wellicht iets minder zoet dan ik gewend ben, maar het gegeven dat dat wat je eet een stuk gezonder is dan taartjes waar wel veel suiker en minder gezonde grondstoffen in zitten, maakt de ervaring positief. Ik hou van bakken, maar bakken zonder schuldgevoel is nog veel leuker!


Winactie! Win een waanzinnig pakket bakmixen van Le Bonbon Franc!


Tarte taart An mag een pakket met vijf bakmixen weggeven! Gaaf, want het is echt een prachtig pakket, waarmee je zonder schuldgevoel kunt bakken!

De winactie is inmiddels gesloten. De winnaar heeft bericht ontvangen via e-mail! 

Heb je niet gewonnen maar wil je wel een van de bakmixen bestellen? Of wil je meer informatie over Le Bonbon Franc? Kijk dan op www.bonbonfranc.com en bestel je favoriete mix online!



Als je het leuk vindt kun je mij volgen op Instagram!