maandag 20 april 2015

Winactie: win een pakket met bakmixen van Le Bonbon Franc!

 {WIN • WIN •  WIN • WIN •  WIN • WIN •  WIN • WIN •  WIN • WIN}
 Wie mij op Instagram volgt, heeft de afgelopen tijd geregeld lekkere taartjes van Le Bonbon Franc voorbij zien komen. Van de naam alleen al word ik blij! Afgelopen weken mocht ik de bakmixen van Le Bonbon Franc uitproberen. Oprichtster Natalie Rocha, natuurvoedingsadviseuse met Franse roots & een liefde voor gezond maar lekker eten, ontwikkelde bakmixen waarmee ze andere mensen zou kunnen helpen. “Het is zoveel sneller om een bakmix te gebruiken waardoor je in een handomdraai een taart op tafel kunt toveren. Ja, het komt uit een zakje maar het is wel een zakje met natuurlijke grondstoffen. (H)eerlijke ingrediënten die bewust uitgekozen zijn en met liefde zijn samengesteld.” De bakmixen zijn samengesteld uit biologische ongeraffineerde oergranen en zaden die nog volwaardige voedingsstoffen bevatten. Zo vind je quinoa, hennepmeel, kokosmeel, gierst en chiazaden in deze bakmixen en geurige kruiden als kardemom, kaneel en gemalen Bourbon vanillestokjes. Het zijn glutenvrije bakmixen, vrij van witte rijstmeel, aardappel- en maïszetmeel. Aan de bakmixen zelf hoef je alleen nog de natte ingrediënten toe te voegen (eieren, roomboter/kokosvet, wortel, pruimen en soms wat noten). Op de verpakking staat duidelijk omschreven hoe je te werk moet gaan. Mijn oven deed er wat langer over om de taartjes te bakken, maar als je zelf goed weet hoe je oven is afgesteld en je de taartjes of koekjes goed in de gaten houdt, komt het goed en kun je genieten van Cinnamon Oat Cookies, Willie Carrotcake, Feel Good Brownies, Spinazie Powertaart of Ordinary Crêpes!

Voor de brownies van Le Bonbon Franc mag je me midden in de nacht wakker maken! Lekker! Deze brownie met pecannootjes en een aantal bijzondere ingrediënten nam ik mee naar een etentje. Toen ik vertelde dat deze heftige brownie gemaakt was met avocado en pruimen leverde dat verbaasde en enthousiaste reacties op! De avocado en pruimen proef je niet maar door de avocado wordt deze brownie lekker smeuïg en de pruimen zorgen voor gezond zoet. De spinazietaart had ik bijna als hoofdgerecht voorgeschoteld op een doordeweekse dag. Ik had niet goed opgelet en was in de veronderstelling dat het hier om een hartige taart ging. Ik had er al een extra topping van fetta en rode ui bij verzonnen, toen manlief een blik op de (overigens charmante) verpakking liet vallen en mij verbaasd aankeek. Taart als avondeten? Met kardemom en kokosbloesemsuiker? Oeps... Het bleek hier om een zoete variant te gaan! Eigenlijk een soort carrotcake, maar dan met spinazie. Erg lekker en ook nog het gesprek van de dag op het schoolplein van mijn meiden. Ze hebben wel vaker ‘vreemde’ gerechtjes mee in hun lunchtrommeltjes, maar deze taart hebben ze met zoveel enthousiasme op zitten eten... de klasgenootjes willen nu ook spinazietaart mee naar school;-) Nieuwe hype!
De Spinazie Powertaart met topping van wortel!

De bakmixen van Le Bonbon Franc zijn doordacht samengesteld, met een meer verantwoorde manier van genieten als uitgangspunt. En er wordt niets ingeleverd op het gebied van genieten! De taartjes zijn wellicht iets minder zoet dan ik gewend ben, maar het gegeven dat dat wat je eet een stuk gezonder is dan taartjes waar wel veel suiker en minder gezonde grondstoffen in zitten, maakt de ervaring positief. Ik hou van bakken, maar bakken zonder schuldgevoel is nog veel leuker!


Winactie! Win een waanzinnig pakket bakmixen van Le Bonbon Franc!


Tarte taart An mag een pakket met vijf bakmixen weggeven! Gaaf, want het is echt een prachtig pakket, waarmee je zonder schuldgevoel kunt bakken!

De winactie is inmiddels gesloten. De winnaar heeft bericht ontvangen via e-mail! 

Heb je niet gewonnen maar wil je wel een van de bakmixen bestellen? Of wil je meer informatie over Le Bonbon Franc? Kijk dan op www.bonbonfranc.com en bestel je favoriete mix online!Als je het leuk vindt kun je mij volgen op Instagram!

10 opmerkingen:

 1. Marie-Jose Piekhaar20 april 2015 om 11:15

  De feel good brownies zijn verrukkelijk. Vooral als je even in een dipje zit. Zou ik graag nog eens maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb, door omstandigheden, lang niet meer kunnen bakken. Daar komt heel langzaam weer een klein beetje verandering in gelukkig en wat zou het dan heerlijk zijn om hierbij deze eerlijke producten te kunnen gebruiken? Vooral voor de o zo belangrijke EERSTE verjaardag van mijn kleinzoon. Dat zou dan extra feest zijn!
  Hoop dus ook van harte kans te maken op dit goudeerlijke product! 👍

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Cynthia Gerritsma20 april 2015 om 13:10

  Ik heb sinds kort de diagnose coeliakie, wat ik helaas van mijn moeder heb geërfd.

  Ik vind het nog erg lastig om echt glutenvrij te eten, maar met deze bakmixen ben ik (& natuurlijk mijn moeder) alvast op de goede weg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow de resultaten zijn er ontzettend lekker uit en ik zou ze dan ook erg graag zelf willen proberen!! Ik volg jullie allebei op Facebook! Ik vind het altijd ontzettend leuk om nieuwe receptjes uit te proberen!! Sinds een aantal maanden heb ik mijn levensstijl ook volledig omgegooid en dit bevalt me zo goed, hierdoor maak ik ook de ene gezonde maaltijd naar de andere en ben ik gek op gezond en met natuurlijke producten heerlijk te bakken! Ik hoop dat ik deze heerlijke recepten mag uitproberen, want jeetje wat ziet dit er allemaal heerlijk uit! Liefs en een fijne dag, Tessa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Tessa. Thanx voor je leuke berichtje! Ik heb je gegevens wel ontvangen hoor, maar er ging iets fout waardoor je als 'anoniem' staat weergegeven. Als jij de gelukkige winnaar bent weet ik je te vinden;-) Liefs, An

   Verwijderen
 5. Ik ben net een éénvrouwszaakje begonnen voor allergeenvrije kookcoaching. Ik zou deze graag eerst eens zelf proberen en hopelijk veel klanten en klanten van klanten blij maken met een stukje taart zonder dat iemand een uitzondering moet zijn tijdens een taartmoment.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het heerlijk om lekkere dingen te bakken voor iedereen. Daarom zou ik heel graag dit pakket winnen. Daarbij komt dat ik heel benieuwd ben geworden naar jullie producten door alle foto's op instagram.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Na al jouw voorbeelden waarvan het water me in de mond liep, wil ik dat zelf thuis ook wel graag proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die groen-oranje spinazie-worteltaart ziet er zooo cool uit! Ik zou het zelf niet kunnen bedenken en wil het direct proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Doordat ik de ziekte van Crohn heb, moet ik erg letten op wat ik eet.
  Wat leuk dat er dus ook bakproducten zijn die gezonder zijn.
  Ik ben nu eenmaal gek op bakken en lekker eten...
  Anita Diepeveen a.tuuk@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen