Excuus van de week: Koekjes bakken om blij van te worden
Recept: Hamansoren
Ingrediënten voor het deeg:
2 eieren
125 g witte basterdsuiker
1 dl olie
1 zakje vanillesuiker
300 g tarwebloem
2 tl bakpoeder
2 tl geraspte citroenschil
Voor de vulling:
100 g maanzaad
25 g boter
2 el pruimenjam
2 tl geraspte citroenschil
50 g fijngehakte walnoten
50 g fijngehakte rozijnen
1. Verwarm de oven voor op 175 ºC (160º hetelucht).
2. Meng alle ingrediënten voor het deeg door elkaar tot je er een stevige bal van kunt vormen, rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot een dikte van 1/2 cm. Steek er rondjes uit van ongeveer 7 cm doorsnee.
3. Maak de vulling door het maanzaad fijn te malen en met de overige ingrediënten te mengen.
4. Leg in het midden van elk deegrondje een klein beetje vulling, trek de zijkant op drie plaatsen omhoog zodat je een driehoekig koekje krijgt en de vulling bedekt is - knijp goed dicht.
5. Leg de koekjes op een ingevette bakplaat en bak ze 20-25 min in een oven. Laat ze uit de oven eerst 15 min. op de bakplaat afkoelen en daarna verder op een rooster.
Gemarmerde Hamansoren. |
Steek de snorren uit met behulp van deze vormpjes. |
Dat zit wel snor! |
Een berg snorrenkoekjes. |
Hier worden we blij van! |