maandag 2 september 2013

Tarte taart An bij Hidde


De zoete geur van verse macarons. Om 'Dreams of Magnolia' te vinden hoef je alleen maar je neus te volgen! I’m a lucky girl thanx to Macknife Nederland! Gewapend met een scherp Macknifemes mocht ik langs bij Hidde de Brabander; eigenaar van patisseriezaak Dreams of Magnolia in Den Haag. Om het mes te overhandigen en een kijkje te nemen in zijn keuken om te zien hoe hij werkt. Iedereen die net zo gek is van patisserie als ik, weet natuurlijk over wie ik het heb. De jonge getalenteerde patissier die met heel veel passie werkt aan hele mooie creaties. Eigenlijk viel ik vooral voor zijn werk omdat hij het ‘liefelijke’ van de patisserie combineert met een stoere aanpak. Nougat & hard rock zeg maar. Hidde werkt ‘eclectisch’; hij haalt zijn inspiratie overal vandaan. Van muziek tot films; alles kan aanleiding zijn voor een nieuwe creatie. Dat is mooi! En het levert bizar lekkere dingen op!

Work in progress: Calissons


Hidde begon het vak te leren bij Banketbakkerij Roodenrijs in Wateringen en studeerde verder bij Huize van Wely in Noordwijk. Daar groeide hij in het vak, waarna de Nederlandse patisseriewereld voor hem open lag. Patisserie de Rouw in Vught, Santpoort, Parkheuvel en de Librije in Zwolle. Hogere Michelinster-waardige patisserie. Na het jarenlang opdoen van ervaring heeft Hidde nu zijn eigen bijzondere zaak: Dreams of Magnolia. Een droom voor iedereen die houdt van ambachtelijk gemaakte, pure producten (wie houdt daar nou niet van!). Mooie ingrediënten, een enorme know-how en een creatieve combinatie van smaken. Hidde steekt oude, bekende recepten in een nieuw jasje. Patisserie anno 2013. Zijn creatieve vrijheid is zijn kracht. De Anthony Bourdain van de patisserie. Puur, echt, scherp, eerlijk & lekker. Need I say more?!: ik ben fan;-)


Hidde & Tara
Macarons & Cheesecakes

Ik mocht mijn tanden zetten in de lekkerste nougat ever! Nougat Café Noir (met gebrande koffie, ongebrande koffie en gefermenteerde koffiebes) en nougat met pistache en kardemom. En on top of it all mocht ik de handen uit de mouwen steken en meedraaien. Truffels rollen, samen met mijn collega’s voor één dag Tara & Melanie. Zij werken bij Hidde en staan dag in - dag uit tussen de chocolade en suiker (zonder uit te dijen!). Mooi werk. Het loshalen van de Calissons, het roeren in de ganaches, het bedekken van de truffels. Ik vond elk aspect van deze dag leuk! Mooi ook om te zien hoe hoog het werktempo ligt, hoe iedereen precies weet wat er gedaan moet worden en hoe Hidde, met een telefoon aan zijn oor, blijft doorgaan met het vullen van dozen vol delicate macarons en dan ook nog ondertussen de oven in de gaten houdt. Blij dat ik deze dag door de keuken heen mocht gaan met mijn camera (die aan het eind van de dag - besmeurd met een laagje chocolade en nougat - net zo sticky was als een delicatesse).

Melanie & nougat

Chocolade voor de truffels
Deze week geen recept hier, want aan de patisserie van Hidde kan ik niet tippen. Ik geef je hier het adres van zijn webshop, zodat je zelf ook kan ervaren hoe waanzinnig zijn nougats zijn!
www.thegrownupcandyshop.nl

Naast mijn bezoek aan Dreams of Magnolia deed ik deze week ook nog een poging Cronut-bakken. Benieuwd naar het resultaat? Klik dan hier om mijn blog van deze week op vrouwonline te lezen.