Recept: Boekweitkoekjes
Ingrediënten voor een hele berg:200 g roomboter, op kamertemperatuur
50 g rietsuiker
2 biologische eieren
100 g havermout
100 g boekweitmeel
75 g gepofte boekweit
1 eetlepel gedroogde kokos
wat honing1 eetlepel gedroogde kokos
half zakje bakpoeder
1. Klop de boter met de suiker en honing tot een romig mengsel. Voeg een voor een de eieren toe en mix het geheel goed door elkaar.
2. Meng de havermout, boekweitbloem, de gepofte boekweit, kokos en het bakpoeder en schep dit door het boter/suiker/ei mengsel.
3. Schep alles door elkaar tot het ‘beslag’ (het is een vrij stugge substantie) goed is gemengd.
4. Verwarm de oven voor op 200º C (180º hetelucht). Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Maak ronde bolletjes en druk ze wat plat op de bakplaat. Zorg wel voor voldoende ruimte tussen de koekjes (ze worden wat groter tijdens het bakproces).
5. Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten mooi goudbruin en gaar. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster. Snel opeten, ze blijven niet heel lang knapperig.