vrijdag 27 februari 2015

Voorjaar...

Voorjaar... de lente staat voor de deur. De zon! Nog even en we kunnen weer zonder jas naar buiten! Nu eerst die vreemde voorjaarskriebels: huis schoon & 'VTWonen-proof'. De nieuwe bank is er! We aten matching colour cookies en de laatste muskaatpeertjes! Als je de kruimels laat vallen zie je ze niet eens terug op het ruige pilotenleer;-) Die koekjes waren dan weer gemaakt van best-wel-ok-ingrediënten als boekweit en havermout, zodat ik niet hoef te stressen over het volgende ding dat zich aandient met het verschijnen van het eerste zonlicht.... rokjesdag & bikiniproof. Gelukkig hebben we nog even;-)


Recept: Boekweitkoekjes
Ingrediënten voor een hele berg:
200 g roomboter, op kamertemperatuur
50 g rietsuiker
2 biologische eieren
100 g havermout

100 g boekweitmeel
75 g gepofte boekweit
1 eetlepel gedroogde kokos
wat honing
half zakje bakpoeder

1. Klop de boter met de suiker en honing tot een romig mengsel. Voeg een voor een de eieren toe en mix het geheel goed door elkaar.
2. Meng de havermout, boekweitbloem, de gepofte boekweit, kokos en het bakpoeder en schep dit door het boter/suiker/ei mengsel.
3. Schep alles door elkaar tot het ‘beslag’ (het is een vrij stugge substantie) goed is gemengd.
4. Verwarm de oven voor op 200º C (180º hetelucht). Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Maak ronde bolletjes en druk ze wat plat op de bakplaat. Zorg wel voor voldoende ruimte tussen de koekjes (ze worden wat groter tijdens het bakproces).
5. Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten mooi goudbruin en gaar. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster. Snel opeten, ze blijven niet heel lang knapperig.