vrijdag 14 februari 2014

Russische koekjes
Guilty pleasure van deze week: witte chocolade
Zonder al te veel uit te weiden over afgelopen week en met een reset die nog heel vers is, ben ik blij vandaag toch een blogje te schrijven!

Het schrijven van deze blogs brengt mijn leven in kaart. Als ik een foto van een taart of koekje zie weet ik met wie ik ‘m at, wat er die week gebeurde, hoe ik mij voelde. Het is als een dagboek en het brengt veel positieve momenten. Eigenlijk wil ik die momenten gewoon weer laten ontstaan. Gewoon weer genieten van mijn eigen opsomming van momenten die ik wat bewuster kan vasthouden omdat ik ze kan voelen in mijn tekst en in de foto’s.

De ‘sneeuwballen’ die we afgelopen weekend aten zullen mij o.a. herinneren aan 1) de opening van de Olympische Spelen, 2) frites eten met het buurjongetje, 3) 'Het regent gehaktballen 2', 4) Schiphol met de dametjes die hun ogen uitkeken bij het zien van alle enorme vliegtuigen, 5) de thuiskomst van manlief uit Italië (inclusief een ‘Hello/Goodbye-gevoel in de aankomsthal), 6) souvenirs, 7) uiteenzettingen over het lekkerste eten op aarde en 8) een huis vol mooie Italiaanse verhalen, verteld door de liefde van mijn leven;-)

Omdat iedereen zijn blik toch al op Rusland gericht heeft deze week, zocht ik naar een mooie bijpassende taart. Ik vond prachtige honingtaarten en een Torte Napoleon. Die staan op mijn verlanglijst, maar zijn erg bewerkelijk dus daar moet je echt even de tijd voor nemen. Ik kwam een hele mooie site tegen vol Russisch gebak, die ik graag met jullie deel. Yelena Sweets - Journal of a Russian baker. Yelena is geboren in Rusland, maar verhuisd naar Amerika. Op haar mooie blog schrijft ze over de Rusissche recepten van haar moeder en probeert ze ze uit. Russische koekjes, taarten, gebak en prachtige foto’s. Ik maakte haar bananenbrood en een variant op de ‘White Chocolate Crispy Treats’. Niet geheel Russisch, maar omdat ze op sneeuwballen lijken vind ik ze wel toepasselijk voor bij deze warmste winterspelen ooit!

Nu nog op zoek naar een recept voor Valentijn-koekjes? Wat een geluk... deze koekjes kun je vanavond nog maken! Kijk op Vrouwonline en maak Tuiles!
Bananenbrood a la Yelena!


Souvenir met sneeuw;-)

Hele lekkere balsamico!

Recept: Sneeuwballen met witte chocolade
Ingrediënten:
200 g crunchy spelt met rijststroop (Zonnatura)
200 g witte chocolade met rice crispies, in kleine stukjes
95 g (blanke) amandelen, grof gehakt

Extra nodig: kleine papieren cupcakebakjes of een cakepops-bakblik

1. Verwarm de chocolade au bain marie of voorzichtig in de magnetron (eerst 1 minuut, dan even doorroeren, daarna telkens 10 seconden en tussentijds doorroeren).
2. Voeg de crunchy spelt met rijststroop en blanke amandelen in een kom en giet de gesmolten chocolade er overheen. Meng het geheel door elkaar en voeg met behulp van twee lepels bergjes van het mengsel in de papieren cupcakebakjes of in een cakepops-bakblik,
3. Zet de witte chocoladeballetjes in de koelkast en laat ze een paar uur hard worden. Sweet & crunchy!