maandag 9 september 2013

Pijnboompitcakejes


‘Guilty pleasure’ van deze week: Italianen;-)
Afgelopen zomer in Moulins, Frankrijk. Een lange, slungelige werkstudente had flink geoefend op haar ‘bonjourrrr’ en stond in de deuropening van het restaurant om mensen te verwelkomen en gasten binnen te halen. Eerst dacht ik dat ze Engels of Amerikaans was, want haar uitspraak was bijzonder. Haar enthousiasme werkte aanstekelijk, maar zodra iemand haar een vraag stelde gaf ze in hakkelend Frans aan dat ze de baas erbij zou roepen voor de nodige vertaling. Toen ze hem in vloeiend Italiaans de keuken uit wist te krijgen, werd alles duidelijk: deze tent werd gerund door echte Italianen. De lekkerste ravioli met basilicum, heerlijke wijn en prachtige soezen vol met room en vers fruit. En met al dat Italiaanse gekakel om ons heen waande we ons even in het land van ‘Dolce far Niente’! Volgende zomer misschien toch nog een stukje verder rijden om het echte Italië op te zoeken, want dit smaakt naar meer.

Bij thuiskomst bleek de Allerhande van deze keer te gaan over... Italië! Toen ik de taartjes met pijnboompitjes zag staan in dit nummer kon ik niet wachten om ze te maken. Omdat de oven nog heet was van het bakken van de school-uitdeelcakejes voor dochter van 7, bakte ik ze voor bij de thee. Stevige cakejes, niet te zoet en bijzonder door de pijnboompitjes en vanille. Delizioso!

Benieuwd naar mijn Indian Summer cakejes (met recept;-))? Klik dan hier om mijn blog van deze week op vrouwonline te lezen.

Recept: deze week niet van mijzelf, maar hier wel online terug te vinden.