zondag 7 juli 2013

#jamiefoodbloggers


Gisteren was het zover: het eerste Jamie Magazine foodbloggers event! En ik mocht aanschuiven bij dit gebeuren in restaurant Fifteen! Wat een dag. Mijn hoofd loopt over van alle inspirerende gesprekken met mede-bloggers, alle indrukken, het lekkere eten, mooie locaties en fijne mensen van Jamie Magazine! Het valt mij telkens weer op: als bloggers samenkomen ontstaat er een enorme positieve energie. Terwijl we allemaal met dezelfde passie werken aan onze blogs, zitten we elkaar niet in de weg en dat is mooi. Het is leuk om te horen hoe andere bloggers te werk gaan, leuk om overeenkomsten te vinden en gaaf om samen te komen, want het bloggen is vaak een individuele bezigheid. Meest inzichtelijke gesprek: volg je hart en schrijf waar je enthousiast over bent. En dat is ook zo: als je zelf blij wordt van wat je doet en je dat met enthousiasme over kunt brengen, kun je mensen raken en blij maken. That’s the spirit!

De dag begon in Fifteen en zou de rest van de dag in het teken staan van Italië. Barista Joost van Leopold Koffieschool leerde ons alles over Slow Coffee. Ik dacht meteen aan koffie met taart, maar Joost had andere plannen: slow coffee als wijn, geserveerd in een glas bij de hartige lunch. Spannende nieuwe smaken, leerzaam & strak van de cafeïne. Lunch op het terras, met pasta, bruschetta en ravioli gevuld met ei. Aan een tafel met Paulien (Uit Pauline’s keuken), Marleen (Eten uit de volkstuin), Ellen (Made by Ellen) en Philippine (Liefde voor lekkers). Met Paulien stond ik afgelopen Kerst al samen op een pagina in Foodies Magazine, maar nu zagen we elkaar voor het eerst in real life. Leuke dames!
Stuffed de taxibusjes ingerold en naar de volgende locatie gebracht: de fotostudio van ZTRDG. Het digitale magazine ZTRDG gaf uitleg over haar filosofie en aanpak. Het nieuwe eten kan zo leuk zijn! Helemaal als het goed wordt weergegeven via beeld & verhaal. 

Hierna kregen we alle ins-and-outs over foodstyling en foodfotografie, uitgelegd door het team dat samen mooie foto’s maakt voor o.a. Jamie Magazine: foodstilist Jankees, stilist Marian & foodfotograaf Willem. Gaaf! Mooie samenwerking tussen deze drie mensen, waar menig blogger jaloers op is. Als blogger sta je toch vaak met deeg aan je handen foto’s te maken, terwijl de hongerige blikken van familieleden de druk nog wat opvoeren. Stylen en vastleggen gaat dus vaak gehaast, maar het loont om er aandacht aan te besteden. Na dit kijkje in de keuken mochten we zelf aan de slag met camera, props & pesto.

Een mooie dag, die afgesloten werd met een ijskoud glas Limoncello van Fiorito, pizza’s en een mega-goodie-bag (serieuze spierballen vereist). Viva Italia, lang leve Jamie & merci aan het Jamie Magazine team voor het organiseren van dit inspirerende event!

Foto van Jamie aan de muur in Fifteen... net of hij er bij was;-)
Slow Coffee met Joost, zoetenroze, Paulien & Ellen van Made by Ellen!
Bijzondere koffie.
Aan tafel met Paulien (Uit Pauliene's leuken), pasta en koffie als wijn.
Tips & trics en een mooie samenwerking tussen Jankees, Willem & Marian.
Ine van ZTRDG, props/bordjes en kleedjes om mee te werken.
Mijn eigen resultaten uit de fotografieworkshop. Ben er blij mee!

Beoordelingsrondje... Leuk om te zien!