woensdag 19 december 2012

Tarte taart An op de kerstmarkt


In het kader van de kerstvoorbereidingen bezocht ik afgelopen weekend de kerstmarkt in de Twijnstraat in Utrecht. Volop glühwein, kerstmannen, kerstversiering en eten! Heel veel eten! Inclusief de fijne bus vol delicatessen van Souvenirs de France. Bij de altijd charmante eigenaar van de bus Bruno sloeg ik mijn (Franse) slag: caramel au beurre sallee & caramel chocolat noir van l’Ambr’1 uit Paimpol (Bretagne). Om tijdens de kerstdagen op een gestolen moment op te lepelen. Tot het zo ver is laat ik de oven overuren draaien en bak ik er al vast druk op los om recepten uit te proberen. Zoals een 'kerstig' recept voor koekjes met cranberry's. Enjoy!


Alles van l'Ambre'1 in de stand van Souvenirs de France!

Nougat op de kerstmarkt.



Oh la la caramel de Paimpol!

Koekjes bakken: mijn dametje helpt graag mee!

Kerst in de oven!


Ingrediënten:
100 g boter
85 g poedersuiker
merg van 1 vanillestokje
100 g zelfrijzend bakmeel
30 g maïzena
4 el muesli rood fruit (Zonnatura)
50 g witte chocolade, grof gehakt
50 g cranberry’s

1. Klop de boter zacht met de poedersuiker tot een lichtgeel mengsel. Voeg het merg van het vanillestokje toe.
2. Roer het meel, de maïzena en de muesli door elkaar en voeg dit mengsel toe aan de boter.
3. Voeg de chocolade en cranberry’s toe aan het mengsel en mix alles goed door elkaar..
4. Vorm een stevige rol van het deeg, wikkel het in folie en laat een uur liggen in de koelkast.
5. Verwarm de oven voor op 180º C (165º hetelucht).
6. Snijd de rol in plakjes van ongeveer 1 cm dik en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
7. Bak de koekjes 12-15 minuten in de oven, tot ze licht goudbruin zijn, maar nog wel zacht aanvoelen.
8. Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.