maandag 10 december 2012

Fotoshoot in de kerstkeuken

Decoreren met donuts, lint & kerstkoekjes.
Anne Kruit van Circus Edgar aan het werk.
Witbalansen, strik in de top & kerstkransjes.
Het oude kookboek vol taartjes van mijn oma en cranberries voor de jam!

It's a wrap! De fotoshoot van vandaag zit erop. Het was superleuk en een echte workout: rondlopen met een mini-kerstboom, in kerstjurk met schort, decoreren, verslepen van props, koken, stylen, lachen, statische haren in bedwang houden en niet vergeten te roeren in een pannetje met cranberry jam. Resultaten van deze dag volgen. Ik zou het zo nog een keer doen!

Een receptje tussendoor: cranberry jam (omdat je daar in de decembermaand niet genoeg van in huis kan hebben). Lekker voor bij desserts, in een cranberrytaartje of op een brioche.

Cranberry jam:
375 g cranberries - vers of ontdooid
150 g lichte basterdsuiker
de schil en sap van 1 sinaasappel
1 theelepel gemalen kaneel

Breng voor de jam de cranberries, suiker, kaneel, sinaasappelschil (in reepjes of geraspt) en sinaasappelsap aan de kook in een pan. De cranberries maken een grappig geluid als ze knappen. Roer af en toe en proef de jam. Als het te zuur is, voeg er dan een beetje meer suiker door. De jam hoeft niet te worden gezeefd, want de schilletjes worden zacht. Giet de jam in twee gesteriliseerde potten en laat ondersteboven afkoelen.