Het internet biedt culinaire uitkomst. Er worden zoveel lekkere gerechten gedeeld en er zijn zoveel inspirerende foodbloggers actief. Zonder al te veel moeite verlies ik mij eens in de zoveel tijd in een rondje favoriete eetblogs. Naast de verhalen van mijn favoriete blogger David Lebovitz, bekijk ik geregeld het blog van Tartelette voor mooie culinaire foto’s, lees ik het blog van Sweetsugarbelle voor gekke koekjes, Sweet Paul voor van alles & nogwat, chocolateandzucchini voor heel veel Franse gerechten en Chic & Gorgeous Treats voor super mooie taarten. Op het blog van deze laatste foodie zag ik de Amerikaanse internet competitie FoodBuzz. Deze ‘food blogger community’ deelt dagelijks recepten en foto’s van de meest uiteenlopende culinaire prestaties, waaronder ook veel taarten. Nu staat het FoodBuzz festival voor de deur. In november wordt in Californië de tweede editie van dit festival georganiseerd. Daar zou ik graag bij zijn. Drie dagen lang vol producten, medebloggers en heel veel eten! Het leuke aan FoodBuzz zijn de 9 favoriete foodblogs van de dag, waar medebloggers en publiek op hebben kunnen stemmen. De taart van Chic & Gorgeous Treats kwam deze week voorbij als nummer 2 van de FoodBuzz lijst. Een supermooie taart gemaakt van lagen chocoladetaart met daartussen hazelnootroom en Oreo-cookies. In mijn ogen de perfecte mannentaart: donker en zwaar door de chocola. Mijn taart was wel wat zwaar en compact uitgevallen (zeker geen breakfest-material) en opgeleukt met 35 vrouwelijke parels, omdat wij vrouwen thuis in de meerderheid zijn. Op naar de volgende 35 jaar!
Excuus van de week: een man van 35
Recept: een chocolade mannentaart met hazelnotencrème
Ingrediënten:
Chic & Gorgeous Treats geeft op haar blog een eigen recept voor de chocoladecake.
Ik gebruikte gewone cakemix en voegde daar extra cacao en poedersuiker en een extra ei aan toe.
Het deeg stortte ik in een hoge springvorm, om zo een hoog taartje te krijgen.
Voor de vulling van hazelnootcrème:
170 g roomboter
250 g roomkaas
170 g Nutella of andere hazelnootpasta
4-6 eetlepels poedersuiker
1 rol Oreo-cookies, fijn gestampt
En eventueel (35) parels
1. Mix de roomkaas romig met de mixer tot een zacht mengsel ontstaat.
2. Voeg de boter en de suiker toe en mix goed. Het mengsel zal iets lichter van kleur worden.
3. Voeg de hazelnootcrème toe en mix totdat deze is opgenomen in het geheel.
4. ‘Vouw’ anderhalve eetlepel fijngestampte Oreo-cookies toe.
5. Snijd de cake horizontaal in lagen en besmeer de lagen met het mengsel.
6. Smeer de zijkanten van de cake in met de crème en bedek deze laag met de rest van de Oreo-cookies.
7. Decoreer de bovenkant van de taart naar eigen inzicht.
35 parels op de taart! |
Chocoladetaart met hazelnootcrème en Oreo-cookies. |
Nice! |
Laagjes aan de binnenkant. |