donderdag 8 december 2011

Feest! Delicious. bestaat vandaag 5 jaar

Mijn man heb ik onder andere uitgezocht op zijn kookkwaliteiten. Toen ik een paar jaar geleden door omstandigheden toch elke avond zelf iets op tafel moest toveren voor ‘tutti familie’, bleek mijn repertoire echt te beperkt (niveau ‘gebakken ei, simpele pasta, nooit iets met vlees en het liefst eenpansgerechten’). Ik had nog geen avond van ons huwelijk moeten koken en van het roeren in een pan (laat staan in vier pannen tegelijk) kreeg ik een inzinking. Maar liefde van de man gaat door de maag, dus het werd tijd voor een drastische verandering. Mijn missie: van drama queen in de keuken naar keukenprinses! Op naar de winkel voor een stapel kookbladen en kookboeken.
Het heeft even geduurd (en de nodige culinaire missers opgeleverd), maar na verloop van tijd ging er een wereld voor mij open en kreeg ik plezier in het uitzoeken van gerechten, de zoektocht naar de ingrediënten en het staan roeren in meer dan een pan. Tegenwoordig ben ik degene die het keukenschort draagt en ik sta 'm niet meer af!
Met de bladen (o.a. Jamie Magazine, Delicious., Allerhande en Foodies) en diverse kookboeken in de aanslag bleek het ook ineens een optie om zelf taartjes en desserts te maken. Die voorkeur is een beetje doorgeslagen, met als resultaat dit project van een jaar vol taart.

Het schrijven over eten (en taart in het bijzonder) werkt verslavend, net als het lezen van kookbladen en kookboeken. Bij alle noemenswaardige gerechten heb ik mijn camera in de aanslag, wat zorgt voor de nodige stress bij iedereen in mijn omgeving (“Wacht! Nog niet eten! Ik heb nog geen foto!”). Levert veel hartverzakkingen op (en koude gerechten). En ik sleep meer bladen in huis dan ooit te voren: alles voor inspiratie!

En nu is een van mijn favoriete bladen jarig! Delicious. bestaat vandaag 5 jaar! Reden voor een feestje en dus een goed excuus voor taart! Ik had mijn zinnen al gezet op de wortel-pistachecake met pistacheijs uit het Delicious. kerstnummer. Delicious. gefeliciteerd! Speciaal voor jullie vandaag al taart (wortel-pistachecupcakes om precies te zijn). Ik was nog van plan om eerst de Sinterklaas-calorieën weg te sporten, maar ik ben bang dat ik dat goede voornemen moet doorschuiven naar januari. Zeker met al het lekkers wat er in de Delicous. van deze maand staat! Op naar een maand vol lekkere geuren uit de keuken, heerlijke gerechten op tafel en natuurlijk op naar de volgende vijf jaar Delicious.!

Excuus van de week: Delicious. magazine bestaat 5 jaar!
Recept: wortel-pistachecake met pistacheijs


Voor het recept van deze heerlijke cake (waarvan ik in cupcake-versie heb gemaakt) verwijs ik naar het allernieuwste Delicious. nummer.


Wortel-pistachecake uit de Delicious..
Met pistacheijs.
Met wortel, dus heel gezond!
Feest!
De (nu al) intensief gebruikte Delicious..